În primul rând, trebuie să înțelegeți contextul acestei întrebări. În majoritatea cazurilor, această întrebare „care este scopul meu în viață?” te bântuie atunci când pari să fii pierdut sau cauti un sens al vieții. O metodă bună de a ieși din această zonă este de a crea obiective pe termen scurt, realizabile care să vă aducă un zâmbet sau o satisfacție scurtă. Odată ce ținta este atinsă, setați-o pe alta puțin mai sus, crește întotdeauna „standardele” și mențineți „rotirea roții”. Să luăm un exemplu din natură.
O floare va înflori fără să știe de ce, uneori o albină își va aduna polenul, alteori va hrăni animalele, alteori îi va zâmbi persoanei care o primește, ea face parte din „cercul vieții” cu posibilități multiple. Aceste posibilități sunt alese pe baza acțiunii interne (ea alege să înflorească), dar și a acțiunilor externe (albina a ales-o, cineva o va ridica, etc.). Uneori, din afară, odată ce îi vedem întreaga linie de salvare, este mai ușor de ghicit care a fost scopul ei.
Pentru noi, dacă suntem destul de norocoși, la un moment dat am putea înțelege care este scopul nostru, dacă nu, descendenții noștri vor vedea care a fost scopul nostru. Amintiți-vă că floarea va înflori fără a cunoaște scopul vieții sale. Exista o zicală „Calatoria este mai frumoasa decat destinatia”, așa că trebuie doar să vă bucurați de plimbare. Fiecare drum are o destinație. În viață, tu ești șoferul, drumurile pe care le alegi sunt locul în care intervine „liberul arbitru”, destinația este „destinul” alegerilor pe care te-ai condus până în acel moment.
Bucurați-vă de călătorie, „conduceți” cu atenție și înfloriți!