Nu mă voi apropia de latura fizică, depinde foarte mult de echilibrul chimic din corpul nostru; Voi aborda mai mult partea emoțională. Dacă încerci să te conectezi la ceva care s-a întâmplat în copilărie, depinde mult de ce îți place mai mult atunci când faceți sex. Iată câteva situații pe care ar trebui să le identifici:
- Dacă ți-a plăcut orgasmul și te-ai masturbat mult încă de la o vârstă fragedă, asta înseamnă că nu ai avut prea multe plăceri sau echilibru în fericire (poate că nu ți s-a permis să te bucuri de prea multe lucruri) în acea perioadă și când ai fost singur, acesta a fost singurul lucru care ți-a făcut plăcere și ai vrut să îți umpli „rezervorul” cât mai mult posibil.
- Dacă îți place să ai doar relații sexuale senzuale, care implică multă afecțiune și să vă țineți în brațe, înseamnă de obicei că nu ai primit suficientă afecțiune (poate chiar opusul) când erai un copil mic și trebuia să te simți dorită, iubită și protejată.
- Dacă îți place sexul dur sau agresiv, înseamnă că în copilărie ai avut o mulțime de agresivitate, dar în loc să renunți și să fii resemnată, ai decis să te ridici și să lupți, să devii un războinic.
- Dacă îți place să fii tot timpul amețită/betă/fumată/etc. în timpul sexului, înseamnă că vrei să scapi de realitate, deoarece nu îți place ceea ce vezi sau ceea ce ai văzut.
De ce contează situațiile de mai sus? Pentru că se întâmplă ceva care ți-a tulburat echilibrul și te-a împins să devii „puțin” extremistă când vine vorba de plăcere. Întrebarea este, sexul este singura plăcere de care ai nevoie? Restul plăcerilor sunt duse la extrem? Ce vreau să spun? Tot ce îți place, trebuie să ai la maximum. Exemple:
- Dacă identifici o emisiune/serial TV care îți place, ai urmări toate sezoanele, dacă este posibil.
- Dacă primești o sticlă de alcool care îți place, ar fi greu să te oprești până când nu golești sticla.
- Dacă cumperi o pizza bună, vei mânca tot, nu vei lăsa nimic pentru mai târziu.
O viață echilibrată se reflectă în orice, în activitatea noastră de zi cu zi, în vorbire, gândire și cel mai important, în ceea ce ne oferă plăceri, în acest caz sexul. În primul rând, această plăcere, dacă este cu partenerul potrivit, nu cred că este greșită, dar partea de dezechilibru este ceva de care ar trebui să ai grijă. O metodă care ar putea ajuta la recâștigarea echilibrului:
- Identifică cauza principală
- Acceptați trecutul ca o parte din tine, ca o componentă critică care te definește cine ești
- Accepti că nu poți schimba ceea ce ți s-a întâmplat, dar ai control deplin asupra a ceea ce se va întâmpla de acum înainte
- Învață să te bucuri de micul lucru și de tot ceea ce îți aduce un zâmbet pe față (exemple: călătorie, pictură, învață o limbă nouă, învață să cânți la un instrument, să faci o activitate în aer liber etc.) Când erai un copil mic, ce ai visat că o să devii?
- Creează-ți o listă „De făcut” și începe să o faci, punct cu punct.
Un motto bun: Învață din trecut, trăiește în prezent, pregătește-te pentru viitor.
Ca sfat general: extremele nu sunt bune, indiferent de situație sau intenție, păstrează echilibrul.