Putem spune, natura umană culturalizată greșit în special de mass-media. În ultimii 30 de ani, mass-media a implantat greșit în subconștient ideea că “banii aduc fericirea”. Mai exact dacă ai bani, îți permiți să cumperi lucruri scumpe, unde teoretic, vice-versa lasă impresia că dacă îți permiți să ai lucruri scumpe înseamnă că ai bani.
Această mentalitate este întâlnită cel mai des în țările subdezvoltate sau în țările care abia au ieșit din comunism. De ce? Pentru că muncitorii de rând (care nu aveau studii superioare), aveau voie să aibă bani. Oamenii au început să alerge după profit, celebra goană după bani. În această goană, majoritatea oamenilor se grăbesc să se îmbogățească și nu mai au răbdare să construiască, vor profitul cât mai mare, cât mai repede pentru cât mai puțină muncă.
În această grabă, tot ce are profit mai mare produce automat mai mult interes: mulți de la puțini. Drept urmare, în cazul de față, produsul B este cel dorit, deoarece având profit mai mare poate să ducă la o îmbogățire rapidă, nu? 😊 La toate acestea mai adăugăm lipsa de răbdare în muncă repetitivă, denumită și plictiseală, apoi ne rezultă automat o gândire pe termen scurt.
Cum e normal în orice domeniu, la un moment dat a apărut concurența. Aproape toate nișele au fost acoperite, drept urmare: mulți de la puțini nu mai este o politică bună. În producție, unii oameni s-au adaptat vremurilor și au înțeles că este mai bine să ai profitul mic de la cât mai mulți. În concluzie, pe termen lung, un produs mai ieftin vândut la mai multe persoane aduce mult mai mult profit decât un produs mai scump vândut la mai puține persoane. După cum se vede la produsul A. Pentru a face acest lucru avem nevoie de răbdare și strategie, asta denotă o gândire pe termen lung.
Ca să ajungi la o concluzie în ceea ce privește tipul de business pe care vrei să-l aplici, trebuie să ai ceea ce îmi place să numesc “business maturity”, însă acest skill la unii oameni este mai dezvoltat, la alții mai puțin dezvoltat.