Dacă vezi un film nou, indiferent de ce gen este, și ai ști finalul, te-ai mai uita la el cu același entuziasm?
Ce s-ar schimba dacă ai ști exact când se termină viața?
Toate aceste întrebări au în comun existența misterului, dacă elimini acest mister, o să dispară și plăcerea, entuziasmul sau chiar dorința de a continua, fie că vorbim de cititul unei cărți, vizionarea unui film sau trăirea unei vieți.
Aș acorda mai multă atenție acestei fraze “O viață împlinită”. Este important ce înseamnă împlinirea în viață. De cele mai multe ori ne este plasată în subconștient definiția unei vieți împlinite încă de mici: “Trebuie să mergi la grădiniță, apoi la școală, apoi la o facultate, să găsești un job bun, să cunoști pe cineva și să-ți întemeiezi o familie”. Tot lanțul acesta ciclic ți se împărtășește bine în subconștient ca și o idee ce îți este amintită de fiecare dată când cineva te întreabă: “auzi, tu când te căsătorești?” apoi “voi când faceți copii?”.
Dacă nu rezonezi prea bine cu ideea dusă la rangul de clișeu, există câteva “probleme”:
- Dacă urmezi această idee, dar totuși nu te simți împlinit(a) simți că lipsește ceva, înseamnă că pe parcurs, ai pierdut o bună parte din tine, înseamnă că undeva, încă nu ai apucat să fii tu și poate nici acum nu ești tu, dar ai intrat în horă, trebuie să joci până la capăt.
- Dacă nu urmezi această idee, dar totuși simți că lipsește ceva, s-ar putea datora faptului că în subconștient, e acest cliseu care te mai trage de mânecă din când în când.
În momentul în care eu m-am simțit pierdut, am făcut un pas în spate și am început să observ, să învăț. Să mă uit în jur la persoane care emanau fericire, împlinire și să învăț de la ele, fie că era vorba de un copil mic, un adult sau un bătrân, avem atât de multe de învățat unii de la alții. Am văzut persoane bolnave grav, în stadii terminale, dar care se bucurau mai mult decât oameni sănătoși tun, am văzut oameni fără bani (numiți de alții săraci), însă se bucurau unul de altul mai mult decât cei cu bani (numiți de alții bogați). Atunci mi-am dat seama că există ceva mai important chiar decât sănătatea fizică, mai exact fericirea. Fericirea trage după ea și împlinirea, de multe ori sunt sinonime, drept urmare am început să descopăr ce mă face să mă simt împlinit chiar și pentru câteva secunde.
Pe unii oameni îi face fericiți, împliniți sau chiar satisfăcuți să prindă un pește, pe alții să planteze un copac, pe unii să tundă gazonul, pe alții să îngrijească grădina, pe unii să creeze, pe alții, din nefericire, să distrugă. Împlinirea vine urma unei senzații de satisfacere. Eu mă simt împlinit când termin de scris o idee.
Câteodată micile împliniri, acelea care sunt strict pentru sufletul tău, s-ar putea să însumeze senzația de viață împlinită, astfel încât, indiferent când va veni momentul să părăsești această lume, vei simți că ai o viață împlinită.
Pe tine, dragă cititorule, îți mai amintești ce te face împlinit? Lasă un comentariu aici, s-ar putea să inspiri pe alții.