Aspectul, gustul, mirosul, ţin de percepţie. Când e vorba de percepţie, vorbim clar de cele 5 simţuri:
- Văzul
- Mirosul
- Gustul
- Auzul
- Pipăitul
Imaginaţi-vă un platou întins. Primul simţ pe care o să-l folosiţi este văzul. Alegeţi cu privirea, care mâncare o să arate cel mai bine în acceptiunea ta, pe aceea o să o încerci prima. Ulterior, dacă nu ai mai gustat-o până atunci, o să o mirosi. Abia după o să simţi gustul. Mai ales în era digitală, înainte să alegi un restaurant, prima dată te uiţi cum arată mâncarea. Dacă arată corect, atunci o să comanzi, dacă nu arată cum trebuie, o să alegi alt restaurant. Bucătarii pricepuţi, şi-au dat deja seama de acest lucru, motiv pentru care din ce în ce mai mulţi pun foarte mult accent pe aspect, poate chiar înainte de miros şi gust. Nu întâmplător, tot mai multe restaurante au început să includă în meniu de prezentare pozele cu mâncarea.
“O imagine face cât 1000 de cuvinte”